ENS TRASLLADEM

ENS TRASLLADEM
Nova web a almoines.tk

dijous, 25 de setembre del 2008

La Ruta dels Monestirs s Almoines

Notícia publicada a Las Provincias (25-09-08)

El municipio promociona su patrimonio cultural dentro de la Ruta dels Monestirs

Los senderistas de la Ruta dels Monestirs escuchan la explicación sobre la historia de la Fábrica de la Seda de Almoines.

Una nueva ruta senderista, la GR-238, se puso en marcha este domingo entre los municipios de Gandia y Alzira. Se trata de la denominada Ruta dels Monestirs-Pas del Pobre, que atraviesa los cenobios y conventos de distintas poblaciones de las comarcas valencianas de la Safor, la Vall d'Albaida y la Ribera.

En sus 90 kilómetros de recorrido se encuentran los monasterios y conventos de Santa Maria de la Valldigna, en Simat, Sant Jeroni de Cotalba, en Alfauir, Corpus Christi, en Llutxent, Aigües Vives, en Carcaixent, y Santa Maria de la Murta, en Alzira.

La ruta puede realizarse por etapas y en diferentes jornadas. Este domingo, le tocó el turno a Almoines, una oportunidad que el municipio aprovechó para dar a conocer su oferta cultural y lúdica para el visitante. Cerca de cien peregrinos y senderistas participaron en el recorrido, la mayoría de ellos procedentes de Alzira.

Tras una primera parada en Gandia, donde los caminantes recogieron y sellaron la Credencial de la Ruta en la Oficina de Turismo, la siguiente estación para los senderistas fue Almoines, de camino al Monestir de Sant Jeroni de Cotalba, de Alfauir.

A su llegada al municipio les recibieron el alcalde, Vicent Ribes, el regidor de Medio Ambiente, Raül Ribes, y el técnico de Cultura, Jesús Escrivà, quienes explicaron los principales atractivos de la localidad: la Fábrica de Seda, el Trapig y el Museu del Trenet d'Alcoi-Gandia, entre otros.

Para el puente festivo del 9 de Octubre está previsto realizar la Ruta dels Monestirs-Pas del Pobre completa.

dissabte, 20 de setembre del 2008

L'avaulació negativa a Batiste Malonda, única en el País Valencià

La Conselleria d'Educació confirma que l'avaulació negativa a l'exdiretor del CP el Castell d'Almoines, Batiste Malonda, ha sigut l'única a tot el País Valencià. Així ha respost el conseller a una pregunta al diputat del BLOC, Enric Morera.

Preguntes i respostes

De Escola El Castell (Almoines)


---
+ info
El conseller Font de Mora confirma que no hay otra evaluación negativa más que la de Batiste Malonda, publicat a Gente de la Safor

dimarts, 16 de setembre del 2008

Sona València acosta als majors d'Almoines, Bellreguard i Rafelcofer el patrimoni cultural valencià

El programa de Sona València per als majors ha acostat avui als majors de tres municipis de la comarca de la Safor a la capital de València per a oferir-los un agradable dia de visita i conèixer el patrimoni cultural valencià.

En la jornada d'avui, els veïns d'Almoines, Bellreguard i Rafelcofer s'han desplaçat fins a la seu de la Diputació a València on en primer lloc han conegut els palaus de Scala i Batlia, amb visita guiada i desdejuni, per a continuar la seua ruta cap al MUVIM i el Centre Cultural La Beneficència.

El vicepresident de la Diputació de València, Juan José Medina, que ha rebut en el Saló de Plens de la Corporació provincial a aquesta nova expedició de majors, com fa habitualment, ha assenyalat que el programa “pretén agrair a la gent major el molt que han treballat perquè la nostra qualitat de vida siga millor”.

L'alcalde d'Almoines, Vicent Ribes, ha comentat que “aplaudim aquesta iniciativa perquè són poques les oportunitats d'estar amb la gent major i la nostra obligació és fer que es complisquen les seues espectatives i desitjos”.

Després de conèixer els Museus de Prehistòria i Etnologia, que alberga la Beneficència, els majors de la Safor culminaran la visita amb un menjar en aquest centre, amenitzada amb un espectacle que donarà per conclosa la seua jornada de Sona València per als majors.

diumenge, 14 de setembre del 2008

Xàtiva, Gandia, Alzira i Vila-real guanyen el Trofeu de futbol base d’Almoines

Durant el cap de setmana, Almoines ha acollit el III Trofeu de futbol base en el qual han participat els millor equips del País Valencià.

Han lliurat els trofeus Eduardo Rever, de la Federació Valenciana de Futbol; Lluís Gregori, president de la UE Almoines; Pep Bou, regidor d’Esports; i Vicent Ribes, alcalde d’Almoines.

Benjamí
1r Plus Xàtiva
2n CFB Gandia
3r SB Ontinyent

Millor jugador: Alberto Sanchis del Plus Xàtiva
Equip menys golejat: Plus Xàtiva

Aleví
1r CFB Gandia
2n Plus Xàtiva
3r UE Alzira

Millor jugador: José Sierra del Plux Xàtiva
Equip menys golejat: UE Alzira

Infantil
1r UE Azira
2n València CF
3r SB Ontinyent

Millor jugador: Alejandro Peralta del València CF
Equip menys golejat: València CF

Cadet
1r Vila-real CF
2n València CF
3r UE Alzira

Millor jugador: Rafael Jiménez “Fali” del Vila-real CF
Equip menys golejat: Vila-real CF

----
+ imatges

dimecres, 10 de setembre del 2008

Almoines paga el material escolar de 100 alumnes de l'escola

El curs escolar a Almoines ha començat amb una notícia negativa. La Generalitat ha instal·lat dos barracots al pati del centre. Però el curs escolar també ha començat amb una bona notícia. L'Ajuntament d'Almoines inverteix gairebé 12,000 euros per al material escolar de l'alumnat.

En el pressupost de 2008, el govern d'Almoines, ha destinat una partida de 11,675 € per al material escolar de 78 d'Educació Infantil de 3 a 6 anys. S'ha de recordar que el CP el Castell no utilitza llibres de text.

I dels 31 alumnes de 5é i 6é hi ha 17 que no tenen beca de llibres, els quals l'Ajuntament dóna 127 € per alumne, la qual cosa fa un total de 2159 €.

Segons ha explicat Vicent Ribes, alcalde d'Almoines i mestre del centre, “on no ho fa la Generalitat, una vegada més l'ajuntament inverteix més en l'escola que la pròpia Conselleria, que deuria fer-se'n càrrec de totes les despeses per a educació Infantil 0-3 anys (escoleta), per a Preescolar 3-6 anys, i per a Primària 6-12 anys, per no parlar de l'ESO”.

diumenge, 7 de setembre del 2008

Imatges de les Festes d'Almoines 2008


Gala Lírica

Paelles

Hecce Homo

Crist

Cavalcada de disfresses

Trenet i roglet

Fotos de Maria Pilar Llorca.

Tercera edició del Trofeu de futbol base


Dissabte 13 i diumenge 14 de setembre Almoines torna a acollir el Trofeu de futbol base per tercer any consecutiu.

Divendres 5 de setembre es va presentar el Trofeu al Saló d’Actes de l’Ajuntament d’Almoines, on es va repartir la documentació als equips participants i on va parlar el president de la UE Almoines, Lluís Gregori, i l’alcalde Vicent Ribes.

En els grups de benjamins i alevins, hi jugaran els següents equips:
Guadassuar, SB Ontinyent, Plus Xàtiva, CF Gandia, UE Tavernes, UE Alzira, UE Alboraia i UE Almoines.

En infantils i cadets, València CF, SB Ontinyent, Vila-real CF, UE Tavernes, UE Alzira i UE Almoines.

dijous, 4 de setembre del 2008

Instal•len barracots en les escoles noves d’Almoines


El BLOC critica el PP local i la Conselleria d’Educació de falta de previsió

Esta setmana la Generalitat Valenciana ha instal•la al pati del CP el Castell dos barracots per a una classe de Primària i una altre per a infantil, de 42 m2, i un lavabo de 15 m2. El més greu del cas és que l’escola d’Almoines és nova, el nou edifici va començar a funcionar el curs 2004-2005, però encara no s’ha inaugurat de manera oficial.

El BLOC d’Almoines ja va alertar que l’escola nova es quedava menuda abans de la seua construcció. Quan l’alcalde del municipi era Antonio Olaso, del PP, el grup municipal del BLOC va portar llavors a plenari un informe redactat pel consell escolar on es demanava que l’escola fora més gran, en previsió del creixement de població que s’esperava. El PP va votar en contra de la proposta.

Després, Vicent Ribes, el desembre de 2003, es va reunir amb el Director General de Personal d’Educació on li va ensenyar dades reals de la població d’Almoines. Però la Conselleria d’Educació no en va fer casa. I més tard, quan Vicent Ribes ja era alcalde d’Almoines, en gener d’enguany, es va entrevistar amb el Director Territorial d’Educació per ampliar l’escola. També n’han fet cas.

El BLOC critica que tant el PP d’Almoines com la Conselleria d’Educació coneixien el creixement de població del municipi i no han fet res per construir unes escoles noves més grans. I ara instal•len barracots, aules prefabricades fora de l’edifici que no són el millor lloc perquè l’alumnat faça classe.

El grup municipal del BLOC-ESQUESQUERRA UNIDA presentarà en el proper ple una moció perquè la Generalitat Valenciana amplie el més urgentment el CP El Castell i retire els barracots.

---
NOTÍCIES RELACIONADES
La instalación de barracones en el colegio de Almoines despierta las críticas del Bloc, publicat a Safor Guia (5-9-08)