ENS TRASLLADEM

ENS TRASLLADEM
Nova web a almoines.tk

dimarts, 23 de desembre del 2008

El govern d’Almoines informa al Fòrum de Participació Ciutadana sobre els projectes de les ajudes estatals als municipis

L’alcalde d’Almoines, Vicent Ribes, acompanyat pels regidors Pep Bou i Raül Ribes, ha informat els membres del Fòrum de Participació Ciutadana Agenda 21 sobre els dos projectes en que s’invertiran els 369.198 € de les ajudes del govern centrals als municipis. El regidor socialista Vicent Gregori també ha assistit.

El govern municipal ha explicat que portarà al proper plenari del dia 29 de desembre la peatonalització de la plaça Majors i carrers adjacents i l’ampliació del poliesportiu. El primer projecte, valorat en més de 190.000 €, preveu peatonalitzar tota la plaça del centre del municipi i els carrers de la Mar, de Cervantes i de Sant Isidre. La idea, ja discutida al Fòrum Agenda 21, és donar major vida al centre del poble i limitar el trànsit per alguns carrers.

El segon projecte explicat per l’equip de govern i que està pressupostat en més de 120.000 € ha sigut la millorar i ampliació del poliesportiu amb la construcció d’una pista de pàdel i esquaix, millorar el camp de futbet i alçar la paret del frontó.

Els membres del Fòrum han demanat poder opinar sobre els tipus de materials i el mobiliari urbà una vegada es tinga el projecte de peatonalització del centre urbà.

----
El pueblo recibe ayudas para peatonalizar el centro histórico, publicada a Las Provincias (24-12-08)

dilluns, 22 de desembre del 2008

Concert de Nadal de la banda de música i la coral

Diumenge 21 de desembre va ser un dia especial. Per primera vegada actuaven conjuntament la banda de música l'Almoina i la Coral l'Almoina. Van triar una cançó de Vangelis, “1492, the conquest of paradise”, per celebrar de manera musical l'Any Jaume I.

El concert de Nadal de la Banda va tindre dos moments màgics. Primer amb les nadales dels alumnes de l'Escola de Música, i segon, amb la també actuació conjunta de la banda i els alumnes de Llenguatge Musical que van interpretar Lluna mediterrània de Teodoro Aparicio, sota la direcció de Josep Pons.

Diumenge 28 de desembre serà el dia del concert de la Coral l'Almoina a l'església.

Podeu veure quatre vídeos al Canal Youtube.

dissabte, 20 de desembre del 2008

Ana Alborch Pérez, del CP El Castell d’Almoines, present al llibre "Les endevinalles de Llorenç"

Enguany fa 10 anys que l’editorial Tàndem va editar el llibre “Les Endevinalles de Llorenç”. Uns dels actes per a celebrar-ho va ser demanar a l’alumnat de primer curs de 2007-2008 que escriguera endevinalles, perquè Tàndem Edicions les recolliria i un jurat en seleccionaria 10 per a editar un nou llibre, titulat “10 Endevinalles Infantils a partir de les endevinalles de Llorenç”.

La presentació del citat llibre i el lliurament de premis als cursos i alumnat participant es va fer a l’Aula Magna de la Universitat de València, el passat 29 de novembre, a les 12 h, i el local es va omplir de gom a gom.

A l'acte de presentació va intervindre Rosa Serrano, editora, Carmela Mayor, il•lustradora dels dos llibres i Llorenç Giménez, autor de “Les endevinalles de Llorenç”, el desè aniversari del qual ha donat lloc al llibre presentat.

Una volta fets els parlaments, comencaren les lectures de les endevinalles per part dels xiquets i xiquetes i algun que altre mestre. Així va llegir l’alumna Ana Alborch Pérez del CP El Castell d’Almoines, autora d’una de les 10 endevinalles seleccionades, per la qual cosa forma part del citat llibre. Ana, acompanyada per més de 30 xiquets i xiquetes amb les seues famílies i per la tutoria de Salomè i de Batiste, va recollir un lot de llibres com a premi i regal a l’alumnat de 1r curs.

L’acte va ser molt emotiu i el mateix Llorenç va ser el mantenidor, amb els seus contes i comentaris sempre adequats per al moment. En acabar, Llorenç va signar els llibres a les persones que li ho demanaven. I tots, grans i menuts, ho vam passar d'allò més bé endevinant endevinalles.

----
Publican la adivinanza de una alumna de Almoines, publicada a Las Provincias (21-12-08)

Festival de Nadal del CP el Castell

Divendres 19 de desembre

El govern d'Almoines informa dels projectes per al municipi

Reunió informativa oberta
Dilluns 22 de desembre
20 h, Saló de Plenaris
----

El Fòrum de la Agenda Local 21 informa sobre sus proyectos, publicada a Las Provincias (20-12-08)

divendres, 19 de desembre del 2008

PROGRAMACIÓ DE NADAL I REIS


Diumenge 21 de desembre
12.30 h Concert de Nadal de l'Associació Musical l'Almoina
Amb alumnes de l'escola de música, la Banda Jove i la Banda gran.
H col·labora la Coral l'Almoina.

Diumenge 28 de desembre
12.30 h Concert de la Coral l'Almoina
a l'església parroquial.

De dilluns 29 a dimecres 31 de desembre
De 10 a 13 h Ludoteca de Nadal
amb activitats diverses (tallers, contacontes...)
Biblioteca Municipal

Dimecres 31 de desembre
24 h Campanades d'Any Nou i festa
a la plaça Major

Dissabte 3 de gener
9.30 h Excursió a ExpoJove
Apunteu-vos a l'Ajuntament. Places limitades.

Dilluns 5 de gener
17.30 h Xa Mostra de Dolços de Nadal i Ia Mostra de Dolços Medievals
Ajuntament
18 h Cavalcada de Reis
Plaça Major

SOBRESEGUT L’EXPEDIENT Al DIRECTOR D’ALMOINES Batiste Malonda

Amb data de 4 de Desembre, Batiste Malonda, director del C.P. El Castell d’Almoines, ha rebut una resolució de la Direcció General de Personal del 13 de novembre pel qual se sobreseu l’expedient disciplinari incoat al final del curs passat i ordena l’arxiu de les actuacions.

Com es recordarà, la Conselleria va impedir el passat curs la renovació de Batiste Malonda com a director del centre. Aquesta actuació de la Conselleria que afectava a un professor i un centre que són model i exemple de la renovació pedagògica valenciana, va desencadenar una ona d’adhesions i protestes que coincidiren en els primers moments de creació de les Plataformes en Defensa de l’Ensenyament Públic, i que va motivar la incorporació dels punts 10 i 11 del seu manifest. (*)

La crida a la solidaritat amb Batiste Malonda que va ser recollida fins i tot per la Web del Fòrum Mundial d’Educació, va rebre més de 4000 adhesions de sindicalistes, professionals, artistes, mares i pares i organitzacions d’Europa, Àfrica, i Amèrica, així com la realització de diversos actes i mobilitzacions.
L’ STEPV, que es felicita per aquest triomf de la comunitat educativa, exigeix, alhora que s’iniciï el procés electoral que permitisca triar lliure i democràticament al CP El Castell d’Almoines, el seu equip directiu,

STEPV exigeix que la Conselleria evite caure en altres actuacions antidemocràtiques contra els equips directius que s’estan comprometent amb la comunitat educativa en les actuals mobilitzacions, així com una sortida positiva als punts de la plataforma que garanteixen un ensenyament democràtic.

(*)
10.Que siguen ces
sades totes aquelles persones que estan exercint amb caràcter temporal funcions d’inspecció per designació directa dels responsables polítics de la Conselleria d’Educació i es convoque un procés selectiu amb el més escrupolós respecte als principis de publicitat, igualtat, mèrit i capacitat.

11.La màxima neutralitat de l’administració i el final d’actuacions partidistes encaminades a controlar les juntes directive
s dels centres escolars.

----
NOTÍCIES RELACIONADES
De justicia (educativa), editorial de Gente de la Safor (23-12-08)

dimecres, 17 de desembre del 2008

Els més majors d’Almoines participen en un taller per conèixer millor les plantes medicinals del país


El botànic Javier Martínez ha sigut la persona encarregada d’impartir un taller de plantes medicinals per als més majors del poble, una activitat més de la Setmana de la Gent Gran. El taller ha servit per ampliar els coneixements sobre la flora medicinal del País Valencià.

A través de fitxes amb plantes, llibres i una projecció, Javier Martínez ha explicat com recollir i conservar les plantes, com identificar les espècies, quin ús tenen i ha descrit les espècies més freqüents de les nostre terres.

El primera part del taller es va realitzar dimecres 17 de desembre i la segona part, divendres 19 i ha sigut organitzar per la Regidoria de Serveis a les Persones de l’Ajuntament d’Almoines.


----
Els vídeos de la Setmana de la Gent Major

L'Ampa del CP el Castell d'Almoines publica el quart número de la seua revista


L'Associació de Mares i Pares de l'escola d'Almoines han repartit entre l'alumnat el quart número de la seua revista, en la qual hi ha una entrevista a Batiste Malona i una altra a Maite Peiró sobre el Pla de Convivència del centre.

Entre altres continguts també destaquen les notícies breus on es reivindica més servei de pedagogia i diferents articles d'opinió. El més curiós de la revista és una enquesta a l'alumnat de 5è sobre el menjador de l'escola. A l'alumnat el que més li agrada és la pizza, els macarrons i els fideus. El que menys, el peix, el puré i l'ensalada.

El correu electrònic de l'Ampa per a fer consultes és revistacastell@hotmail.com i el blog.

Almoines recorda els més majors del municipi

Homenatge a les persones majors de 90 anys


Dimarts Almoines va homenatjar les persones majors de 90 anys del poble. Este acte és el més emotiu de totes activitats que es desenvolupen durant la Setmana de la Gent Major, que enguany ha arribat a la tercera edició.

L'alcalde d'Almoines, Vicent Ribes, i la regidora de Serveis a les Persones, Blanca Llorca, van lliurar un ram de flors a Conxa Català, de 92 anys, i a Vicent Deusa, de també 92 anys. Tot seguit es van fer una fotografia amb els familiars.

En acabar l'acte d'homenatge als majors, que va tindre lloc al saló de plenaris de l'Ajuntament, Vicent Ribes i Blanca Llorca van visitar altres dos persones majors que no es van poder desplaçar. Van entregar el ram de flors a Pep Fuster, de 94 anys, i Dolores Soldevila, de 92 anys. La família de Maria Cruz Olcina, de 92 anys, va disculpar la no assistència ja que es troba fora del municipi.

La màgia i l'humor de l'acte la va posar el mag Dario Piera.

-----
Almoines homenajea a sus mayores de 90 años, publicada a Gente de la Safor (23-12-08)

dijous, 11 de desembre del 2008

SETMANA DE LA GENT MAJOR D'ALMOINES

del 15 al 19 de desembre

Dilluns 15 de desembre
Ball amb el duo EJALI
16 h, Llar dels Jubilats
En acabar, hi haurà un berenar.

Dimarts 16 de desembre
Homenatge a les persones majors de 90 anys
19 h, Saló de plens de l'Ajuntament

A continuació, espectacle de màgia a càrrec de Dario Piera.

Dimecres 17 de desembre
Taller de plantes medicinals
a càrrec de Javier Martínez
16 h, Casa de la Cultura

Dijous 18 de desembre
Dinar de Nadal dels Jubilats
14 h, al restaurant Molí Canyar
Eixida a les 13,30 h des del Jardí.
Hi ha servei de cotxes i bus.

Divendres 19 de desembre
Taller de plantes medicinals II
a càrrec de Javier Martínez
16 h, Casa de la Cultura
----

NOTÍCIES RELACIONADES

El Ayuntamiento organiza la III Setmana de la Gent Major, publicada a Las Provincias (14-12-08)

Almoines arrancó su Setmana de la Gent Major, publicada a Gente de la Safor (15-12-08)

Reparar els danys de la pluges. Inversió de 148.000 euros

El Estado destina 74.000 euros para reparar los daños por las lluvias en Almoines, publicada a Saforguia (11-12-08)

Almoines culpa a la Diputación del retraso en las ayudas por el temporal, publicada a Las Provincias (13-12-08)

---

Almoines se compromete a pagar parte del campo de hierba artificial
, publicada a Saforguia (10-12-08)
----

Éxito de la Coral l´Almoina de Almoines y la Coral Sant Blai de Potries en el Palau de la Música de Valencia, publicada a Gente de la Safor (10-12-08)

Éxito de las corales L'Almoina y Sant Blai en el Palau de la Música, publicada a Gente de la Safor (11-12-08)