![]() |
Carnestoltes 2009 |
divendres, 20 de febrer del 2009
Carnestoltes a Almoines
Divendres 20 de febrer, els xiquets del CP el Castell i de l'escoleta municipal Mixinetes han ixit pels carrers d'Almoines per a celebrar el Carnestoltes.
Més notícies sobre l'autovia A38
La futura autovía 38 se aleja más de 200 metros y no afectará a la Alqueria del Trinquet de Almoines, publicada a Las Provincias (20/02/09)
dijous, 19 de febrer del 2009
dimarts, 17 de febrer del 2009
Notícies sobre la futura A38
Medio Ambiente aprueba la A-38 en la Safor, que tendrá tres viaductos, publicada a Las Provinicas (17/02/09)
El Ministerio de Medio Ambiente da luz verde a la variante de la N-332 por el sur de la Safor, publicada a Gente de la Safor (17/02/09)
dilluns, 16 de febrer del 2009
divendres, 6 de febrer del 2009
Creix la població d'Almoines
Segons l'INE, Almoines ha augmentat la població en un 12,12%.
La Safor creció en 6.076 habitantes, publicada a Gente de la Safor (05-02-09)
La Safor creció en 6.076 habitantes, publicada a Gente de la Safor (05-02-09)
dijous, 5 de febrer del 2009
Celebració del Dia de l'Arbre a l'escola

El passat dia 30 de gener l’alumnat del CP El Castell d’Almoines, aprofitant la celebració del Dia de l’Arbre, acabàrem de plantar els arbres i les plantes que restaven per completar el jardí escolar que iniciàrem el curs passat.
El disseny del jardí intenta reflectir els diferents ecosistemes de la comarca de la Safor. Consta de:
- un hort ecològic amb hivernacle i compostadora per elaborar el propi fem.
- el bancal de l’economia on hi ha una representació dels diferents conreus que han sustentat l’econom

- el laberint de xiprers,
- una rocalla destinada a les nostres plantes aromàtiques i medicinals,
- un espai per als dos ecosistemes més propis del País Valencià, la marjal i el bosc mediterrani.
Aquestos darrers dos ecosistemes són els que hem plantat el Dia de l’Arbre. Com a representació de la marjal hem construït una basseta amb una font d’aigua reutilitzable i plantes típiques de marjal, la boga, lliris, cal·les... Com a bosc mediterrani plantàrem una bona representació del citat ecosistema, petorret, romer, llentiscle, terebint, murta i carrasca surera i roure valencià (gal·ler).

Per tant el dia 30 acabàrem la plantació completa del nostre jardí escolar, on hem pretés que l’alumnat de l’escola tinga una xicoteta representació del que han estat els ecosistemes dels nostres avantpassats i de l’actualitat, que han escolpit les nostres terres i en particular la nostra comarca.
En tota aquesta tasca vam tenir la inestimable i desinteressada col·laboració i assessorament de Joan Pellicer i Josep Maria Ferrairó, als quals l’escola vol agrair públicament la seua dedicació i compromís amb la nostra terra i el nostre poble.
En l’apartat econòmic hem comptat en l’aportació important de l’Ajuntament i de l’AMPA, sense les quals haguera estat molt dificultosa la realització de l’hort i del jardí escolar. Malauradament les aportacions de la Conselleria d’Educació, mitjançant els projectes d’Educació Ambiental, dissortadament ja no existeixen, i el projectes d’innovació educativa, han estat minses.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)