ENS TRASLLADEM

ENS TRASLLADEM
Nova web a almoines.tk

dimecres, 15 d’octubre de 2008

Almoines inaugura una exposició inèdita sobre Jaume I i l'Edat Mitjana

L'exposició “Coneixent a Jaume I” s'inaugura este divendres 17 d'octubre, a les 20 h, a l'Ajuntament.

Les autores de l'exposició són dues joves veïnes del municipi, Lydia Castan i Sali Rovira, les quan han volgut, a través de la mateixa, apropar el personatge a la gent.

Tot el món sap qui és Jaume I, el gran rei conqueridor, però sabem on va nàixer? Com va ser la seua infantesa? O quantes esposes i fills va tenir?

L'exposició, més de parlar sobre la vida de Jaume I, també fa referència a com era la Safor en època del rei conqueridor, i com va canviar amb la seua arribada. Tota aquesta informació es podrà vore reproduïda en 8 panells explicatius acompanyada de fotografies, imatges i representacions tant de Jaume I com de l’època medieval.

Durant la inauguració de l’exposició el públic gaudirà de la música del grup Ministrers de les Germanies.

Les autores de l'exposició han preparat unitats didàctiques per a l'alumnat de les escoles que vulguen visitar-la. A més, diferents ajuntaments de la comarca ja han mostrat l'interés d'acollir l'exposició. Almoines vol que l'exposició “Coneixent a Jaume I” siga itinerant.

Qui són els Ministrers de les Germanies?
Els Ministrers de les Germanies el formem un grapat de músics que, partint de melodies i instruments tradicionals, volem escarbar un poc més en el repertori que conformen aquelles músiques i cançons que han arribat fins als nostres dies per formar part de la cultura arrelada d’un poble.

Parlem, sobretot, del poble valencià, però entenem que les cultures no són illes que suren sense contacte, i que aquest intercanvi esdevé el condiment que fa més rica una cultura. Per tant el nostre repertori està obert també a mirades, notes i olors d’altres terres. El nostre treball de recerca ens du per camins no sols geogràfics, amb els sons dels carrers del nostre país i d’altres indrets, sinó també en el temps, amb melodies, músiques i romanços que al llarg de la nostra història pot ser la gent ja escoltava amb les orelles ben obertes.