L'alcalde d'Almoines, Vicent Ribes, participa en la redacció dels estatuts del futur consorci de la via verda del Serpis, que unirà Alcoi i Gandia. Juntament amb Ribes estarà en la comissió redactora l'alcalde de Vilallonga i l'alcalde de Beniarrés.
Fa unes setmanes es van reunir a Vilallonga els alcaldes de Gandia, Almoines, Beniarjó, Beniflà, Potries, Vilallonga, l'Orxa, Beniarrés, Gaianes, Muro, Concentaina i Alcoi per acordar constituir un consorci per convertir en via verda el traçat de l'antic tren Gandia-Alcoi. En total, es tracta de 45 quilòmetre que uniria l'interior amb la mar i que passaria pel Racó del Duc i per la vora del riu Serpis.
Vies Verdes
Una via verda es una infraestructura de comunicació per a usuaris no motoritzats accessible universalment. Per tant, ha de ser segura, fàcil de recórrer i agradable, que estiga integrada en l'entorn.
Per a redactar els estatuts i constituir el consorci, els municipis es basaran en l'actual consorci de les Vies Verdes de Girona que uneix Sant Feliu de Guíxols amb Ripoll, composat per 23 ajuntaments i la Diputació de Girona. En el nostre cas, amb tota seguretat estarà composat per 12 municipis de la Safor, el Comtat i l'Alcoià i les Diputacions de València i Alacant.
Els objectius del Consorci seran el manteniment i la millora de la infraestructura, la promoció del seu ús i l'ampliació de la xarxa de vies verdes.
El primer que han de fer els municipis del Consorci és adquirir la titularitat de l'ús dels terrenys, redactar el projecte de via verda, sol·licitar finançament al programa “Caminos Naturales “ del Ministeri de Medi Ambient i a altres administracions i, per últim, gestionar el funcionament de la via verda.
Segons va recordar el president de l'Associació Tren Alcoi-Gandia, José Moreles, l'actual reunió d'alcaldes és una còpia de la mateixa que va tindre lloc fa 200 anys on els primers edils es van reunir per acordar construir el tren Gandia-Alcoi.
Girona
La via verda de les comarques de Girona va tindre l'any 2006 més d'un milió d'usuaris, la qual cosa la va convertir en la via més utilitzada de l'estat espanyol i en un destí turístic molt demandat.
Però hi ha un xifra molt important per a l'economia dels pobles per on passar la via verda. L'impacte econòmic va dels 300.000 als 500.000 euros en despesa de restaurants, allotjaments, transport i lloguer de bicis.
Almoines, destí turístic
L'Ajuntament d'Almoines ha posat molt d'interés en tirar endavant aquesta via verda que passarà pel seu municipi. Per això, el primer pas ha estat la participació de l'alcalde Vicent Ribes en la redacció dels estatuts del Consorci.
Des de fa temps, el govern d'Almoines està apostat fort per convertir el municipi en un destí turístic. En Almoines està la seu de l'Associació Tren Alcoi-Gandia, s'ha construït el parc del trenet i hi passa la Ruta dels Monestirs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada