ENS TRASLLADEM

ENS TRASLLADEM
Nova web a almoines.tk

dijous, 3 de juliol del 2008

Article sobre Batiste Malonda

Article d'opinió de Carme Miquel aparegut al Levante (01-07-08)

Batiste

CARME MIQUEL El curs escolar ha acabat però probablement Batiste Malonda, director del Col·legi Públic d´Almoines, encara deu estar a la seua escola revisant algun projecte educatiu. O, tal vegada estiga en plena organització de cursos de renovació pedagògica per al professorat. Perquè Batiste és un mestre vocacional dedicat de plé al món escolar i al món pedagògic i, juntament amb la resta de companys, tant quan ha fet de mestre com quan fa de director, ha treballat al llarg dels anys, aplicant els principis de la renovació pedagógica.

És ben sabut que un dels principis d´aquesta renovació és el de la participació. A l´escola d´Almoines, els projectes educatius que s´han aplicat han sigut coneguts i viscuts per tots els implicats. S´ha afavorit la participació dels pares i mares dels alumnes i, tots junts, han aconseguit un ensenyament de qualitat, actiu i innovador.

Doncs bé. Havent arribat el moment de renovar la direcció del centre, Malonda s´hi ha tornat a presentar i, com sempre, tot i que no és prescriptiu, ha aportat l´aval de tots els implicats en l´escola, perquè volen que continue dirigint-la. Però des de la inspecció educativa s´ha denegat la seua candidatura i han nomenat -a dit- un altre director que no coneix aquell centre escolar. Aquest fet ha produït la indignació i el refús de pares i mestres que veuen menyspreada una escola participativa.

En definitiva, el fet ens mostra dues maneres distintes d´entendre la funció directiva escolar: la d´Almoines, on la pedagogia és la protagonista i la de l´administració educativa que vol que els directors siguen simples buròcrates al seu dictat, tot ignorant la riquesa de la vida escolar que aporten directors com Batiste Malonda i equips com els de l´escola d´Almoines.