ENS TRASLLADEM

ENS TRASLLADEM
Nova web a almoines.tk

dissabte, 24 de gener del 2009

S’inaugura el primer parc temàtic dedicat al tren

Inauguració parc temàtic del trenet

+ fotos

Entrevista a l'alcalde Vicent Ribes en Ràdio Alcoi (23-01-09)

En la inauguració del parc públic i temàtic dedicat al tren Alcoi-Gandia s’hi han aplegat a Almoines els alcaldes dels 11 municipis per on passava l’antic “Txitxarra”. Estem parlant dels alcaldes de Gandia, Almoines, Beniarjó, Potries, Vilallonga, Beniarrés, Gaianes, Cocentaina i Muro. Els alcaldes de l’Orxa i Alcoi no han assistir per han estat representants per regidors.

A Almoines, també s’han aplegat el president de la Mancomunitat de la Safor, el secretari comarcal del Bloc, el director del CDT de Gandia, la secretaria general d’EU i altres alcaldes de la Safor, com l’alcalde de la Font, de Palma i de la Font d’en Carròs.

El primer que han fet les autoritats és signar al llibre d’honor d’Almoines. Hi ha signat el representant de la Conselleria de Turisme, Agustí Grau; el diputat Salvador Enguix; la diputada de Compromís, Glòria Marcos; i el diputat de Compromís, Lluís Torró.

Tot seguit, la comitiva d’autoritats i de representants de les associacions d’Almoines, encapçalada pels Dolçainers i Tabaleters de la Safor, s’han desplaçat fins a les escoles, on s’ha visualitzat dos audiovisuals: un amb imatges en vídeo i fotografies dels últims viatges del tren Gandia-Alcoi; i un segon audiovisual sobre l’evolució de la construcció del parc temàtic en els últims tres anys.

Tot seguit ha parlat el president de l’Associació del Tren, José Morales, qui ha explicat que l’objectiu del parc és divulgar la història del tren i que els xiquets la coneguen jugant. Vicent Ribes, alcalde d’Almoines, ha comentat que el parc és atractiu turístic per al municipi, el qual serà conegut com “el poble de la seda i el poble del tren”. En darrer lloc, Agustí Grau, director general de Turisme, ha explicat que el parc servirà per atraure el turisme experencial, conegut com el de les tres “e”: pretén educar, excitar i emocionar.

A continuació, s’ha inaugurat el parc temàtic del trenet amb el descobriment d’una placa i un primer viatge amb una màquina de vapor. Han fet este primer viatge inaugural l’alcalde d’Almoines, l’alcalde de Gandia i l’alcalde de Beniarjó.

La visita ha sigut amb la signatura d’un conveni entre l’Associació del Tren Alcoi-Gandia i l’Ajuntament d’Almoines, que ha tingut lloc en l’actual Museu del tren i antiga estació del Txitxarra.

Per acabar la jornada, s’ha servit un vi d’honor amb productes de la Safor, el Comptat i l’Alcoi: carquinyols, pelaies d’Alcoi, pelicana de Muro, olives, coques de dacsa, suc de taronja i licor heber de Mariola.

El tren estarà obert diumenge durant tot el matí.
----

NOTÍCIES RELACIONADES

S’inaugura el primer parc temàtic dedicat al tren, publicada a Alcoi Digital (27-01-09)

Próxima parada, Almoines, publicada a Las Provincias (25-01-09)

Almoines inaugura el parque temático dedicado al tren Alcoy-Gandia, publiaca a Información (25-01-09)

El director general de turismo Agustín Grau y nueve alcaldes inauguran el Parc Temàtic del tren Alcoi Gandia en Almoines, publicada a Gente de la Safor (25-01-09)

Almoines acoge un parque temático sobre el tren Alcoi-Gandia, publicada a Panorama Actual (24-01-09)

Almoines inaugura un parc temàtic que recorda la Xitxarra, publicada a Pàgina 26 (25-01-09)

Almoines inaugura el parc temàtic del tren Alcoi-Gandia, publicada a Vilaweb (20-01-09)

Almoines obri un parc temàtic del tren Alcoi-Gandia que reproduïx les 12 estacions de l'antic recorregut, publicada a Europa Press (16-01-09)

Un parc d'Almoines recordarà el tren que unia Gandia i Alcoi, publicada a Pàgina 26 (18-01-09)