ENS TRASLLADEM

ENS TRASLLADEM
Nova web a almoines.tk

dijous, 26 de novembre del 2009

Almoines recorda les víctimes de la violència de gènere

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere (25 de novembre) l'Ajuntament d'Almoines va celebrar ahir una taula redona amb el títol Violència de gènere: un problema de tots.

Pepa Garcia, regidora de Serveis a les Persones, obrí la conferència amb una introducció sobre perquè es va declarar el 25 de novembre dia internacional contra la violència de gènere i la importància que té la reivindicació per part de les institucions públiques.

Seguidament, Paquita Costa, presidenta de les Ames de Casa, llegí un text en representació de l'associació d'ames de casa i explicà la mesures que pren l'associació en aquest àmbit.
En tercer lloc, Lucía Gil, professora de l'IES Tirant lo Blanc de Gandia, va parlar dels projectes educatius que porta a terme l'IES per a formar i educar per afrontar aquesta problemàtica social. Insistí en la no tolerància cap a la violència de gènere i en la importància de prendre mesures des del primer moment. Exposà un audiovisual amb cartells gràfics i imatges impactants que feren reflexionar els assistents sobre el maltractament de les dones. Lucía acabà la seua intervenció amb la idea que la solució al problema està en el treball conjunt entre docents, institucions, i els ciutadans en general.

Després, la psicòloga municipal Pepa Izquierdo exposà el tema des d'un punt de vista psicològic. Parlà sobre la passivitat de la societat davant les contínues noticies que apareixen als mitjans de comunicació, sobre les diferents formes de violència de gènere (física, emocional, sexual, verbal, etc) i sobre les possibles causes que desencadenen la violència de gènere.
Per últim, s'obrí el torn obert de paraula en el qual intervengueren diversos assistents. Es parlà sobre com la joventut actual interpreta i viu la violència de gènere, sobre l'entorn familiar, orígens del maltractament i sobre les iniciatives que com a ciutadans podem fer per eradicar aquest problema social.

A la sortida, els assistents pogueren endur-se un llaç simbòlic per expressar el rebuig contra la violència de gènere.