ENS TRASLLADEM

ENS TRASLLADEM
Nova web a almoines.tk

dijous, 18 de febrer del 2010

Almoines commemora el 400 aniversari de l'expulsió dels moriscos

Dimecres 17 de febrer a l'Ajuntament d'Almoines va tindre lloc la projecció del documental produït per InfoTV, Moriscos, els valencians oblidats. Aquest treball ha estat elaborat per Sergi Tarín, Vicent Peris i Esther Albert, amb Juli Esteve com a productor executiu. A més, recentment ha guanyat el premi al millor documental en el V Festival Inquiet de Cinema en Valencià.

El documental recorre els punts més emblemàtics de la geografia morisca valenciana (Cortes de Pallás, la Marina, la Safor, Elx…), com també de Tunísia, on anaren a parar una bona part dels expulsats. Incorpora també els testimonis dels principals experts valencians en la qüestió.

L'acte fou presentat per l'alcalde d'Almoines, Vicent Ribes, i es comptà amb la presència del veí del poble, Antonio Ruiz que com a professor de geografia i història, explicà la seua visió sobre aquest esdeveniment històric tan rellevant per al poble valencià. En acabar la visualització del documental s'obrí el torn de paraula i els assistents plantejaren qüestions sobre el tema.

‘Moriscos...’ ha rebut crítiques excel·lents d’entesos i profans. Ha tingut el suport dels Ajuntaments de Gandia i Elx, de la Universitat d’Alacant i de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta. El documental té també una indubtable vocació didàctica per a divulgar la nostra història amb rigor i seriositat.