ENS TRASLLADEM

ENS TRASLLADEM
Nova web a almoines.tk

dimarts, 3 de maig del 2011

Vídeo de l'acte d'agermanament entre Calp i Almoines



El passat dissabte 30 d’abril a Calp (casa de cultura) tingué lloc la signatura del conveni cultural entre els dos pobles. Quasi 30 almoiners acudiren a la cita a través de l’excursió organitzada per l'Ajuntament d'Almoines, entre ells, Vicent Ribes (alcalde d'Almoines), Raül Ribes (1r. tinent alcalde i Regidor d'Urbanisme, Medi Ambient i Festes) i Pep Bou (Regidor d'Esports).

L’acte començà amb la projecció del documental Història de Calp il•lustrada. Seguidament, Ximo Tur, alcalde de Calp, donà la benvinguda als assistents i mostrà el seu content de celebrar l’agermanament. També, va fer referència a la commemoració del IV Centenari de la Carta Pobla a Almoines, al•ludint als cognoms calpins que s’instal•laren al poble d'Almoines fa 400 anys.

Després, Vicent Ribes, va agrair la bona rebuda, remarcà els llaços històrics que uneixen els dos pobles i convidà els calpins a visitar Almoines. Després de les intervencions, es procedí a la signatura del conveni cultural i a l'intercanvi de detalls.

Durant la jornada, es visitaren els següents llocs: casc antic (església, museu arqueològic, museu de la festa, etc), la casa de cultura Jaume Pastor i Fluixà, el museu etnològic casa del cocó i el jaciment arqueològic banys de la Reina. El dinar va ser en un dels restaurants del port. En acabar, es va fer un recorregut pel port i pel passeig marítim Príncep d'Astúries.

NOTÍCIES RELACIONADES
Las Provincias (04/05/2011)