ENS TRASLLADEM

ENS TRASLLADEM
Nova web a almoines.tk

divendres, 15 de febrer del 2008

Queixes per la saturació del consultori mèdic d'Almoines


En els darrers anys la població d'Almoines ha augmentat progressivament. Malgrat este increment de veïnat, el personal mèdic del municipi no ha augmentat. La qual cosa ha provocat que en els darrers mesos hi ha una saturació i col·lapse considerable al centre mèdic d'Almoines. I són moltes les queixes del veïns davant d'esta situació.

Per això, l'alcalde d'Almoines, Vicent Ribes, i la regidora de Serveis a la Persona, Blanca Llorca, es van reunir de manera informal amb els responsables de l'àrea de salut 12 per fer arribar les queixes i buscar solucions.

En l'actualitat, el metge de família d'Almoines té assignades unes 2.200 targetes sanitàries (1.800 entre 16 i 65 anys, i unes 360 de majors de 65 anys), quan les ràtios que es recomanen són de 1.500 targetes per metge.

Esta saturació i col·lapse han fet que el metge de família arribe a fer jornades maratonianes de les 8 del matí fins les 4 de la vesprada. Però el greu problema el troben els pacients que han de fer tres torns:

- cap a les 5 de la matinada per fer cua i agafar torn,

- a les 8 del matí per què quan s'obri el consultori la gent agafa número de la llista,

- i durant el matí per a entrar a la consulta quan li toque.

Davant d'esta situació, l'alcalde d'Almoines, Vicent Ribes, ha enviat una carta al director territorial de Sanitat per explicar-li la situació i demant una reunió per a buscar vies de solució.

Per a l'Ajunament d'Almoines, les solucions passen per posar en funcionament la cita prèvia, incrementar el número de professionals sanitaris i ampliar l'horari de consulta. Vicent Ribes ha recordat que la Sanitat és competència de la Generalitat Valenciana i "per això ha de buscar solucions, encara que el consistori està obert a col.laborar".

+ info
Vecinos de Almoines hacen cola desde las cinco de la madrugada para ver al médico, publicat a Las Provincias