ENS TRASLLADEM

ENS TRASLLADEM
Nova web a almoines.tk

diumenge, 9 de novembre de 2008

Concert del 15è aniversari de la banda de música

José Antonio Pons nou director de la banda de música

La banda de música d'Almoines va celebrar el seu 15è aniversari amb un concert de musica festera este diumenge al seu local. Va convidar per a l'ocasió la banda Sant Cecília de Rafelcofer i el grup de Dolçainers i Tabaleters de la Safor.

L'Associació Musical de Rafelcofer, sota la direcció de José Barberà, va interpretar “Eduardo Borràs”, pas-doble de Fco. Esteve Pastor; “Herminia”, marxa mora del mateix director José Barberà Ferrer; “Juan i Pepe”, també una marxa mora de José Barberà Ferrer i per últim,“Rifeño”, marxa mora de Ignacio Sánchez Navarro.

Després, el grup de Dolçainers de la Safor, que enguany també ha celebrar aniversari, 25 anys en directe, va preparar “Olga”, pas-doble de José Rafael Pasqual Vilaplana; “Fantasia Mediterrània”, de Antonio de la Asunción i, en homenatge a la banda d'Almoines “Quince años tiene mi amor”, de Ramón Arcusa amb arranjament de Toni Lloret.

Per últim, la Banda amfitriona va presentar un programa format per tres peces d'estils ben diferents dins la música festera de Moros i Cristians: “Benicadell” de Joan Enric Canet; “Te Deum”, de Joaquin Francés, i “Xubuch” de José Rafael Pasqual-Vilaplana.

Durant l'acte, presentat per la xeraquera, Inés Peiró, va tindre moments d'emoció quan es va homenatjar l'anterior director Carles Climent, el qual va estar dirigint l'Almoina durant 10 anys.

A més, el concert va servir per donar la benvinguda al nou director: José Antonio Pons, veí d’aquesta població i membre de l’Almoina, és professor de música al col·legi Los Naranjos, professor de saxo a les escoles de música de Bellreguard i Beniopa, membre fundador del quartet de saxòfons SIBEB SAX QUARTET.

Història de l'AM l'Almoina
Allà cap al final dels anys vuitanta un grup d’alumnes del C.P. Sant Jaume, d’ací, d’Almoines, comencen estudis musicals sense un clar objectiu posterior, encara que la possibilitat de formar una banda de música era el pensament comú entre tots ells.

L’ensenyament d’aquestos alumnes va estar a càrrec d’En Remigi Morant, qui posteriorment, seria director de l’Almoina. L’any 1990 cada alumne adquireix el seu propi instrument, obrint l’única via possible per iniciar la Banda.

Al juliol de 1992, una agrupació de 35 persones, fa la seua primera actuació en públic, i finalment, l’11 de setembre de 1993 arriba una data molt important: el concert de la presentació oficial de la Banda de Música, el qual compta amb la presència de 56 músics.

Des d’aleshores, l’Associació ha fet camí, adquirint fins i tot, el local on hui podem gaudir d’aquest concert, i on setmana a setmana poden assajar i al llarg de l’any tenen lloc diferents concerts. A més a més de les nombroses actuacions que se celebren en activitats festeres d’aquest poble com a altres de la comarca o a les comarques veïnes.

Nova web de l'Associació Musical l'Almoina