ENS TRASLLADEM

ENS TRASLLADEM
Nova web a almoines.tk

dissabte, 29 de novembre del 2008

L’Agenda 21 d’Almoines explica com estalviar energia a casa


Emili Morant i Paula Banyuls, membres del Fòrum de Participació Ciutadana Agenda 21 d’Almoines, van ser els encarregats de fer una xarrada sobre les maneres d’estalviar energia a casa.

Es van donar consells per a cuinar, rentar o escalfar la llar de la manera més eficient. A més, es va repartir documentació als assistents sobre els diferents tipus d’energies renovables, el tema que ha centrat les activitats de la VI Setmana Medioambiental d’Almoines.

divendres, 28 de novembre del 2008

Imatge per al record


Com podeu observar en la imatge, trobem al nostre president Lluís Gregori, al pare del nostre gran porter Jose Deusa qui m'ha facilitat la foto i altres cares conegudes de l'Almoines com Juano, Lluís Malonda, Vicent Gregori...

Aquest equip va ser l'últim amateur de la UE Almoines que va aconseguir guanyar la lliga i pujar de 3a Regional a 2a Regional, i contaven amb una penya anomenada "Penya l'aspardenya".

Informació publicada al blog de la UE Almoines

dijous, 27 de novembre del 2008

dimarts, 25 de novembre del 2008

Teatre en el Dia contra la Violència de Gènere


Tramant Teatre, companyia de Cullera, va presentar en Almoines el seu vuitè muntatge “Història d’una dona. Les decisions de Maria. La Regidoria de Serveis a la Dona va programar aquesta obra de teatre en el Dia contra la Violència de Gènere.

Maria és una dona d'uns quaranta anys que té una realitat un poc complicada. Però Maria ha decidit que a partir de hui les coses han de canviar i per a això farà una reflexió de tota la seua vida passada. A través de diferents records del passat veurem com la seua vida ha vingut marcada per les seues decisions, a vegades encertades altres, no tant. Maria farà un repàs de la seua vida des de la seua infància, passant per l'institut, sa mare, els seus fills, el seu matrimoni, etc....

Maria és una dona com qualsevol altra, potser la nostra Maria no siga una dona massa arrisca ni massa independent però segur que l'espectador es va a sentir reflectit en més d'una ocasió .

dilluns, 24 de novembre del 2008

L'Almoines estrena la penya "Més que un club, un sentiment"


UE ALMOINES 2- CONDE CF 1

Partit prou avorrit disputat en el Castell, on l'equip local va aconseguir els 3 punts de manera sofrida davant un rival a priori assequible, però que sobre el terreny de joc va posar les coses difícils als locals.

La primera part va ser per a l'Almoines qui va tindre més temps la pilota i va aconseguir que el rival no creara cap perill sobre la porteria del nostre magnific porter Deusa Jr. A més va aconseguir anar-se'n al descans per davant en el marcador gràcies a un penal anotat per Jana. La jugada de penal va vindre després d'una gran passada de Canet que va deixar davant del porter a Jana on seria tombat pel porter.

La segona part començà molt bé per a l'Almoines, als 2 minuts s'avançà altra vegada mitjançant una cabotada de Tomás després d'una gran centre de Canet. El partit pareixia controlat per l'equip local, però en una jugada a baló parat el Conde retallaria distancies i posaria nerviós als aficionats i equip local que va patir de valent per defendre el resultat. A la fi, tres punts més per a l'equip cantoner que li permet seguir en les posicions davanteres de la classificació.

Cal destacar la gran afluència de públic al Castell, la creació d'una penyeta encapçalada pel nostre fiel-seguidor Elio qui ens va sorprendre en una gran pancarta amb el lema "U.E Almoines: Més que un club un sentiment" i on els membres de la penya no van parar de animar a l'equip en tot moment. Gràcies a tots pel recolzament mostrat cada partit.

dijous, 20 de novembre del 2008

L'AMPA d'Almoines demana més logopedes


Per la present us informem dels acords de la reunió sobre el tema de LOGOPEDIA:

1.- Anar les mares i els pares de cada escola que puguem a la Conselleria d’Educació el proper DILLUNS dia 24 per a tenir una entrevista amb els responsables que puguen solucionar el problema. Necessitem més especialistes per atendre tot l’alumnat.

QUI PUGA ANAR QUE ESTIGA A LES 9:00 A LA PORTA DE L’ESCOLA PER EIXIR CAP A VALÈNCIA.

Es important la visita perquè a tota la Safor solament atenen a 117 alumnes, d’un total de 243.

L’AMPA pagarà les despeses del viatge.

----

EL CASAL DE PEGO RECONEIX LA TASCA DE BATISTE MALONDA

Batiste Malonda i l'escola "El Castell" d'Almoines: Per defendre un model d'escola pública, participativa i Valenciana, malgrat les imposicions despòtiques de la conselleria d'educació de la Generalitat Valenciana.

Sopar i lliurament de premis, divendres 21 de novembre, 21 h, Casal de Pego.

dimecres, 19 de novembre del 2008

VI Setmana Mediambiental d'Almoines

Del 27 al 29 de novembre
Dilluns 24 de novembre
Inauguració. Presentació de la VI Setmana Mediambiental: “Almoines per l’estalvi energètic” a càrrec de Salvador F Martínez Ferrer, director del Centre SERVEF de Formació de Gandia.
19.30 h, Saló de Plenari de l’Ajuntament


Dimarts 25 de novembre

Exposició i explicació de les energies renovables a càrrec de l'equip del Centre SERVEF de Formació de Gandia.

de 9 a 11 h, al CP El Castell


Teatre. “Historia de una mujer”
Grup de teatre Social Reed 21.
19 h, Local Associació musical


Dimecres 26 de novembre

Exposició i explicació de les energies renovables a càrrec de l'equip del Centre SERVEF de Formació de Gandia.

de 9 a 11 h, al CP El Castell


Documental i berenar
per als homes i dones d’Almoines

16 h, Casa de la Cultura

Taula Redona sobre l’ús de l’energia

20 h, Saló de Plenari de l’Ajuntament


Dijous 27 de novembre

Exposició i explicació de les energies renovables a càrrec de l'equip del Centre SERVEF de Formació de Gandia.

De 9 a 11 h, al CP El Castell


Xarrada “El reciclatge de l’oli” per l’empresa Gestores de Residuos Alimentarios del Mediterraneo.

19 h, Casa de la Cultura


Divendres 28 de novembre

Xarrada dinàmica “Estalviem energia a casa” per components del Fòrum de l’Agenda 21 Local.
20 h, Saló de Plenaris de l’Ajuntament.

Dissabte 29 de novembre

Diverses activitats:

Tallers.

Exposició i explicació de les energies renovables (SERVEF).

Taller d’astronomia

Exposició SIRVASOL de plaques solars.

de 10 a 13.30 h, plaça Major

“PER SANT ANDREU, SI NO HEU SEMBRAT, SEMBREU
I SI AMPREU, LA COLLITA TORNAREU”

dimarts, 18 de novembre del 2008

L'Almoines goleja el Vilallonga fora de casa



Vilallonga 1 - Almoines 4

L'amateur de l'Almoines tornà a la senda de la victòria davant el Vilallonga i l’àrbitre, que va fer tot el possible per deixar els tres punts a casa. El partit va estar marcat per una gran intensitat dins del camp, per la gran afició de l'Almoines que es va desplaçar fins Vilallonga per animar el seu equip i pel caràcter dels jugadors de l'Almoines que van saber traure el tres punts amb un home menys durant 1 hora.

La primera part va estar marcada clarament per l'expulsió del nostre defensa Javi "El Tibu" que després de diverses faltes molt perilloses per a la integritat física dels jugadors de l'Almoines li va dir que si no parava aquestes faltes acabaríem barallant-nos, i el colegiat per aquesta frase va decidir traure una roja directa, quan en el minut anterior per dues faltes duríssimes no va traure cap groga als jugadors del Vilallonga.

Abans de tot açò el Almoines s'havia avançat amb una cabotada de Jana a la treta d'un còrner, i minuts més tard el Vilallonga empataria de la mateixa manera. Després seria Canet qui tornaria a posar per davant a l'Almoines amb un tir creuat a gran passe de Sandro.

La segona part amb un home menys seria l'Almoines qui acabaria de matar el partit gràcies a el nostre gran porter Deusa qui va parar un penal que havera suposat l'empat del Vilallonga, és més, el va parar dues vegades ja que l’àrbitre va decidir repetir el penal perquè va considerar que s'havia avançat a l'hora del llançament. Açò va donar ales a l'equip qui en pocs minuts augmentaria l’avantatja a 3 gols gràcies a un altre gol de Canet i un de Guerola.

A la fí tres punts que tornen a impulsar a l'Almoines a les primeres posicions de la classificació i li dona impuls per a afrontar els pròxims partits. Enhorabona a tots els jugadors pel seu caràcter i sacrifici dins del camp i a la gran afició que ens ajuda partit a partit a emportar-nos els tres punts. Gràcies.

+ imatges

dijous, 13 de novembre del 2008

Visita de la Conselleria de Cultura al Trinquet d'Almoines


Patrimoni protegirà l'Alqueria del Trinquet d'Almoines del pas de l'A-38

El passat dimarts 11 els serveis tècnics de la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria de Cultura van realitzar una visita a l'Alqueria del Trinquet d'Almoines.

Aquesta visita forma part del treball de redacció d'un informe sobre aquest Bé motivat per l'existència de la possibilitat de realitzar l'autovia A-38 per les seues proximitats. En les últimes setmanes, la Conselleria ja havia sol·licitat a l'Ajuntament tota la documentació cadastral, urbanística i històrica.

La tècnica de Patrimoni va poder comprovar in situ, encara que va dir que fa uns anys ja hi havia estat, la importància de conservar aquest Bé Local. Segon va comentar la tècnica a l'alcalde d'Almoines, Vicent Ribes, “s'anava a redactar l'informe en el sentit d'exposar clarament l'obligatorietat de complir la legislació vigent, és a dir, que la futura autovia ha de mantenir una distància mínima 200 m, i prendre les mesures de protecció mediambiental i acústica.

Vicent Ribes ha recordat que l'Ajuntament d'Almoines, per unanimitat, ja va presentar una al·legació en eixe sentit. “Hem d'intentar compaginar la protecció del nostre patrimoni natural i arquitectònic amb l'interés general de la comarca”, ha dit Ribes en referència al possible pas de l'A-38 per Almoines.

Segons l'historiador Abel Soler cal conservar i protegir l'Alqueria del Trinquet per:

1. Perquè conté segurament al seu subsòl les restes d’una alquerieta o rafal d’època medieval, que testimonia –realitzats els pertinents treballs d’arqueologia– com era la vida en temps d’al-Àndalus i a la Safor medieval: l’època dels Quintavall.
2. Perquè conté una torre, una tanca i una alqueria rural, que testimonien com era l’arquitectura valenciana dels segles XIV al XIX.
3. Perquè conté un trinquet, o els indicis de la seua existència, que forma part de la història de l’esport de la Comunitat Valenciana; de la història de la pilota valenciana, en particular.
4. Perquè fou el primer hort de tarongers d’Almoines i un dels més antics de la comarca de la Safor. Es tracta, doncs, d’un testimoni de la història de l’agricultura a la comarca.
5. I, perquè amb independència dels criteris arqueològics, històrics o arquitectònics, l’alqueria del Trinquet és un paratge emblemàtic per als habitants d’Almoines, un lloc que forma part inseparable de la memòria històrica dels almoiners.

dimecres, 12 de novembre del 2008

La Federació Valenciana de Futbol dóna els trofeus



Pep Bou, secretari de la UE Almoines, rep una placa com a directiu.



diumenge, 9 de novembre del 2008

Concert del 15è aniversari de la banda de música

José Antonio Pons nou director de la banda de música

La banda de música d'Almoines va celebrar el seu 15è aniversari amb un concert de musica festera este diumenge al seu local. Va convidar per a l'ocasió la banda Sant Cecília de Rafelcofer i el grup de Dolçainers i Tabaleters de la Safor.

L'Associació Musical de Rafelcofer, sota la direcció de José Barberà, va interpretar “Eduardo Borràs”, pas-doble de Fco. Esteve Pastor; “Herminia”, marxa mora del mateix director José Barberà Ferrer; “Juan i Pepe”, també una marxa mora de José Barberà Ferrer i per últim,“Rifeño”, marxa mora de Ignacio Sánchez Navarro.

Després, el grup de Dolçainers de la Safor, que enguany també ha celebrar aniversari, 25 anys en directe, va preparar “Olga”, pas-doble de José Rafael Pasqual Vilaplana; “Fantasia Mediterrània”, de Antonio de la Asunción i, en homenatge a la banda d'Almoines “Quince años tiene mi amor”, de Ramón Arcusa amb arranjament de Toni Lloret.

Per últim, la Banda amfitriona va presentar un programa format per tres peces d'estils ben diferents dins la música festera de Moros i Cristians: “Benicadell” de Joan Enric Canet; “Te Deum”, de Joaquin Francés, i “Xubuch” de José Rafael Pasqual-Vilaplana.

Durant l'acte, presentat per la xeraquera, Inés Peiró, va tindre moments d'emoció quan es va homenatjar l'anterior director Carles Climent, el qual va estar dirigint l'Almoina durant 10 anys.

A més, el concert va servir per donar la benvinguda al nou director: José Antonio Pons, veí d’aquesta població i membre de l’Almoina, és professor de música al col·legi Los Naranjos, professor de saxo a les escoles de música de Bellreguard i Beniopa, membre fundador del quartet de saxòfons SIBEB SAX QUARTET.

Història de l'AM l'Almoina
Allà cap al final dels anys vuitanta un grup d’alumnes del C.P. Sant Jaume, d’ací, d’Almoines, comencen estudis musicals sense un clar objectiu posterior, encara que la possibilitat de formar una banda de música era el pensament comú entre tots ells.

L’ensenyament d’aquestos alumnes va estar a càrrec d’En Remigi Morant, qui posteriorment, seria director de l’Almoina. L’any 1990 cada alumne adquireix el seu propi instrument, obrint l’única via possible per iniciar la Banda.

Al juliol de 1992, una agrupació de 35 persones, fa la seua primera actuació en públic, i finalment, l’11 de setembre de 1993 arriba una data molt important: el concert de la presentació oficial de la Banda de Música, el qual compta amb la presència de 56 músics.

Des d’aleshores, l’Associació ha fet camí, adquirint fins i tot, el local on hui podem gaudir d’aquest concert, i on setmana a setmana poden assajar i al llarg de l’any tenen lloc diferents concerts. A més a més de les nombroses actuacions que se celebren en activitats festeres d’aquest poble com a altres de la comarca o a les comarques veïnes.

Nova web de l'Associació Musical l'Almoina

divendres, 7 de novembre del 2008

Almoines participa en la Xarxa de Ciutats Mediadores

Les jornades apleguen diversos alcaldes de poblacions adherides a la Xarxa de Ciutats Mediadores.

El Congrés se celebra a Gandia i l´alcalde d'Almoines, Vicent Ribes, i la regidora de Serveis a la Persona, Blanca Llorca, hi han estat convidat per l´Ajuntament.

Els dies 6 i 7 de novembre se celebra a la ciutat de Gandia la segona edició del Congrés Internacional de Mediació i Convivència, que porta per títol “Convivència i Diversitat”. El seu objectiu és esdevenir un punt de trobada que permeti establir intercanvis d´experiències i coneixements i alhora aportar diversitat de visions que permetin consensuar les noves línies d´actuació de cara al futur.

A les jornades hi han assistit els alcaldes de Sant Pere de Ribes, de Sitges, Premià de Mar i Gandia, i la regidora de l'Ajuntament d'Elx, tots ells representant adherits a la Xarxa de Ciutats Mediadores, entre els quals l'alcalde d'Almoines, Vicent Ribes, i la regidora de Serveis a la Persona, Blanca Llorca.

dimecres, 5 de novembre del 2008

Pep Bou, distingit per la Federació Valenciana de Futbol

Pep Bou, secretari de la UE Almoines rebrà una distinció en l'apartat de directius durant la Gala que organitza cada any la Federació Valenciana de Futbol.

Pep Bou és actualment regidor d'Esports de l'Ajuntament d'Almoines.

----
Un any més la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana celebrarà la Gal·la de lliurament PREMIS I TROFEUS anuals, corresponents a la temporada 2.007/08, que se celebrarà el pròxim dia 10 de novembre, dilluns, a les 19'30 hores, en el Saló ALBEREDA PALACE – Edifici Piscina València (situat en el Passeig de l'Albereda ), en el qual se li concedirà trofeus als Campions de les categories Regionals tant d'Afeccionats i Juvenils. Així mateix es lliurara la Copa de Campió de Tercera Divisió Grup VI i Lliga Nacional Juvenil Grup VIII.

dilluns, 3 de novembre del 2008

Nova il.luminació al Parc del Trenet

El Parc del Trenet ja té nova il.luminació. Sónuns fanals de baix consum i que no emeten contaminació lumínica.

En els propers mesos s'intal.larà la resta de mobiliari urbà, com paperes, bancs i jocs infantils.