ENS TRASLLADEM

ENS TRASLLADEM
Nova web a almoines.tk

dimecres, 23 de desembre del 2009

Dilluns 28: presentació del llibre de la història d'Almoines



El dilluns 28 de desembre tindrà lloc la presentació del llibre "Almoines: geografia, història i patrimoni", escrit per Abel Soler i editat per l'Ajuntament d'Almoines. L'acte es celebrarà al saló d'actes de l'ajuntament a les 19:30h. Dirigiran la presentació Abel Soler (l'autor), Vicent Ribes (alcalde d'Almoines) i Jesús Escrivà (coordinador cultural de l'Ajuntament).

El contingut del llibre es basa en una recopilació general, a manera de síntesi divulgativa. Es fa un recorregut per la història i geografia, de les alqueries àrabs com Alfarrasí o l'ermita de Benieto que conformaven el que hui és Almoines. Àrabs, moriscos, els frares de l'Almoina, Pere d'Íxer i els Borja són protagonistes rellevants del llibre. A més s'explica el paper que tingueren el trapig, el conreu del sucre i la seda en l'economia local. Atractiut també, resulten els passatges pel s.XVII, relatant històries de bandolerisme i processos criminals que esdevingueren en l'època. També, el llibre explica l'etimologia del nom d'Almoines.

El bon resultat que s'ha obtés en aquest llibre no hauria sigut possible sense el bon fer d'Abel Soler com autor i la col•laboració de veïns d'Almoines i persones vinculades al poble que han aportat els seus coneixements.