ENS TRASLLADEM

ENS TRASLLADEM
Nova web a almoines.tk

dilluns, 2 de juny del 2008

Almoines demana un Acord Valencià de l'Aigua per superar la confrontació partidista

El ple municipal també aprova que es reconeguen els drets lingüístics dels valencians en les comissaries de la Policia Nacional

El ple municipal d'Almoines va aprovar dijous 29 de maig cinc mocions. La més important, sense dubte, va ser la de donar suport a l'actual direcció de l'escola pública. Però també es va aprovar una moció on s'instava al Consell a aconseguir un Acord Valencià de l'Aigua, com a mesura per a superar la confrontació partidista entre el govern central i la Generalitat Valenciana.

La moció demana a la Generalitat la creació d’un Banc Valencià de l’Aigua que siga l’encarregat de la redistribució dels recursos hídrics interns i de la previsió de compra de drets d’aigua que en un futur queden en desús i doblar la inversió en la modernització del regadiu valencià mitjançant mecanismes afavoridors de l’estalvi d’aigua. La moció insta al govern espanyol que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer declare sobreexplotat l’aqüífer de la Manxa Oriental.

A la comissaria també en valencià
Almoines també va demanar per unanimitat que es prenguen totes les mesures necessàries perquè qualsevol persona no siga discriminat per parlar en valencià en les comissaries de la Policia Local i en els quarters de la Guàrdia Civil.

El ple també va aprovar la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat i una moció per a millorar el finançament autonòmic i local.