ENS TRASLLADEM

ENS TRASLLADEM
Nova web a almoines.tk

dimecres, 20 d’abril del 2011

Almoines i Calp signen un conveni d’agermanament


El conveni naix dels vincles històrics entre les dos poblacions

Al plenari del 31 de març a Almoines, es van aprovar per quatre vots a favor (Coalició Bloc-EU) i quatre abstencions la signatura del protocol de col·laboració entre Almoines i Calp, que té per finalitat el desenvolupament de programes de cooperació que incloguen l'intercanvi d’experiències en els camps cultural, comercial, social i educatiu.

La commemoració dels 400 anys de la Carta Pobla a Almoines ha estat l’origen d’aquest conveni, ja que durant el repoblament després de l’expulsió dels moriscos, un total de 16 calpins s’instal·laren al poble d'Almoines. Vicent Ribes, alcalde d'Almoines, prengué la iniciativa d’aquest projecte, que fou acollit amb interés per Ximo Tur, alcalde de Calp.

La signatura del conveni es realitzarà el pròxim 30 d’abril a Calp, al voltant de les 11:30h a la casa de cultura "Jaume Pastor i Fluixà". Per aquest motiu, l'Ajuntament d'Almoines, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Calp ha programat una ruta cultural a Calp. Els almoiners coneixeran Calp i realitzaran visites als llocs més emblemàtics. Després de la signatura, es projectarà el documental Història de Calp il·lustrada.

NOTÍCIES RELACIONADES
Avui (20/04/2011)